Adempauze Retreat

Vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni 2024, De Stille Kracht, Drenthe

Een weekend voor jezelf om echt even op adem te komen. Met ademsessies, momenten van reflectie, massages, slapen in de buitenlucht, of in een basic  één- of tweepersoonskamer, goed eten, live muziek, kampvuur, rust & ruimte.

Het Weekend

Adempauze - by Ralf Silvius-03

De wereld is volop in beweging, ook in ons is er veel gaande. Soms levert dat momenten op van intense helderheid, soms geeft het reden tot onrust. Herken je dit en heb je de wens om even op adem te komen?

Adempauze is het thema van een heerlijk ontspannen weekend waarin je een paar dagen alles uit handen kunt geven. Tijd voor jezelf op een fijne plek waar je helemaal welkom bent om te ervaren hoe het is om vanuit rust en ruimte jezelf te zijn. Of misschien wel jezelf te hervinden.

Dit weekend laat je letterlijk dieper ademen en geeft je momenten van reflectie. Er is alle tijd om je onder te dompelen in de vragen of kwesties die voor jou belangrijk zijn. Of niet. Het is jouw weekend waarin je niets hoeft en gewoon mag zijn met alles wat er is. Op jouw manier.

Geniet van goed en heerlijk eten. En als je zin hebt kun je meedoen aan een ademsessie of een verdiepingsworkshop over het innemen van je eigen ruimte. Er zijn momenten voor een persoonlijke reflectie of om je meer te verbinden met je onderbewuste. Of ga naar buiten voor een wandeling, onderga een ontspannende massage of bak lekkere broodjes bij een vuurtje.

Waar je ook voor kiest, je bent van harte welkom bij De Stille Kracht in Westdorp, een klein plaatsje in Drenthe.

Buiten is alle ruimte voor activiteiten, voor ontdekken en voor rust. Een vennetje, zitjes, houtwallen, de wilde tuin, picknickbanken, grasvelden. Dwaal over deze mooie plek en zoek er een die je past; om te staren over de velden, te dansen door de grassen of te mijmeren bij het kampvuur.

De Stille Kracht heeft 3,5 hectare grond die je helemaal kunt gebruiken als je deelneemt aan Adempauze.

Op het terrein kun je je tent opzetten voor de overnachting om ’s ochtends gewekt te worden door het gekwetter van de vogels. Maar er is ook plek op de slaapzolder.

Er is plek voor 9 deelnemers, naast ons team.

Het Team

Caroline Schmitt

In mijn praktijk geef ik reflectie van de ziel consulten waar mensen worden gespiegeld op hun diepste beweeglagen. Vanuit mijn voelen en weten kan ik je vertellen wat ik daar zie. En door lichaamsgerichte oefeningen kun je ervaren hoe je het contact met jezelf weer kunt voelen. Zodra je verbonden bent met jouw lijf en zicht hebt op wat daar speelt, kun je weer verder. Omdat je je eigen kompas weer voelt. Tijdens het weekend geef ik een-op-een reflecties en een workshop waarin je de verbinding met jezelf leert voelen. Ik zal je bijstaan waar nodig en je de tijd geven om je eigen ruimte te ervaren.

carolineschmitt.nl

Ralf Silvius

Ik ben er dit weekend om te ondersteunen waar nodig. Ik zal het vuur verzorgen, een lach op z’n tijd en een luisterend oor voor als je iets wilt delen. Ook neem ik je graag mee op reis naar binnen onder begeleiding van mijn handpan. Alleen, in een groep(je), alles kan. Het instrument heeft een bijna magisch geluid dat bij veel mensen diep binnenkomt.

ralfsilvius.com

Merel Bevaart

Mezelf mogen zijn iets wat ik echt heb moeten leren. Het is misschien wel de grootste en belangrijkste reis van m’n leven. Die overigens nooit af is, want er is altijd meer te ontdekken. Ademwerk is wat mij betreft een van de mooiste manieren om je (weer) met jezelf te verbinden. Als ademcoach deel ik deze ervaring graag met wie dat wil beleven. Verder ben ik het weekend aanwezig als klankbord of sparringpartner voor wie daar behoefte aan heeft. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

merelscoaching.nl

 

Jannette van den Top

Wanneer je er voor kiest om met mij ‘op pad’ te gaan in dit weekend kan ik je ondersteunen in je persoonlijke bloei. Dit doe ik door middel van coaching. Mijn coaching is gericht op de antwoorden te vinden in je lijf. Ik kan verschillende methodes toepassen afhankelijk van wat nodig is. De coaching kan ook tijdens een wandeling in de prachtige omgeving waar we zijn dit weekend. 

Daarnaast geef ik haptonomische massage gericht op ontspanning.  

Je karakter staat in je tenen te lezen. Vind je het leuk om op een deze manier inzicht in jezelf te krijgen dan lees ik graag je tenen. 

jannettevandentop.nl

Ester Overmars

Ik hou van lekker eten en van koken. Wat mij betreft is voeding een van de belangrijke pijlers van onze gezondheid, ik kook dan ook graag gezond en met goeie, smaakvolle producten.

Daarnaast hou ik van verbinding met mensen en van gesprekken voeren vanuit het hart. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen te genieten van een prachtige weekend.

esterovermars.nl

Praktische Info

Je bent van harte welkom bij De Stille Kracht, een prachtig terrein van 3,5 hectare vol rust en ruimte in Drenthe. 

Op vrijdag 31 mei ben je om 17:30 uur welkom om rustig aan te komen onder het genot van een vers kopje soep met brood, je tent op te zetten of je bed/kamer eigen te maken, elkaar te ontmoeten en het terrein te verkennen. 

Zondag 2 juni ronden we na het middaguur af en kun je op je gemak je spullen inpakken.

Dit weekend bieden we de volgende onderdelen aan:

 • Ademworkshop
 • 1:1 Reflectie van de Ziel sessie
 • 1:1 Ademsessie
 • 1:1 Coachingsgesprek
 • Geleide meditatie
 • Massage
 • Tenen lees-sessie
 • Verbindingsworkshop Lichaam & Ziel
 • Handpan lig-concert
 • Kampvuursessies

Voor eten, drinken en versnaperingen wordt gezorgd. Er zijn yogamatjes, dekentjes en kussens voor de gezamenlijke sessies. De accommodatie heeft alles om binnen te kunnen chillen.
Op het terrein is voldoende ruimte om je tentje op te zetten, mocht je geen gebruik willen maken van een slaapkamer.

Neem mee:

 • een tent (optioneel)
 • luchtbed of matrasje (optioneel)
 • slaapzak, eigen bedlinnen of huur een bedlinnen-pakket
 • handdoek
 • relaxt zittende kleding
 • anti-slip sokken of sloffen voor in de binnenruimtes

 

Kosten


Early Birds
 (eerste 4 aanmeldingen)
€575,- incl. BTW

Reguliere prijs €650,- incl. BTW 

Optioneel 
€10,- bedlinnen-pakket (handdoeken zelf mee te nemen)

€40,- p/p/p/n 
– Basic Eenpersoonskamer met gedeeld sanitair (2 beschikbaar)
– Basic Tweepersoonskamer met gedeeld sanitair (2 beschikbaar)

We gunnen iedereen dit Adempauze weekend. Is het door bepaalde omstandigheden voor jou financieel niet haalbaar om mee te doen? Stuur een bericht en dan kijken we samen naar een mogelijke oplossing.

Ook als je eerst nog vragen hebt voor je je wilt aanmelden, kun je een bericht sturen.

 

Aanmelden